четвер, 21 лютого 2019 р.

Зустріч з праправнуком Т.Г. Шевченка

У четвер, 23 березня 2017 року, у 4-Б класі (класовод – Пинка Надія Михайлівна) Сокальської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №4 відбулося свято – зустріч з праправнуком у третіх Тараса Григоровича Шевченка Лисенко Миколою Віталійовичем. На зустріч з учнями, їх батьками, вчителями та представниками відділу освіти Микола Віталійович прибув з екземпляром другого видання своєї книги «Коріння Шевченкового роду». У цій книзі пан Микола представив дослідження роду Тараса Шевченка. Він також склав генеалогічне дерево діда-поета, яке має довжину 10 м і висоту 3 м. За допомогою новітніх технологій «дерево» зменшили у розмірах і записали на компакт-диск, який додається до першого видання книги.
ВІДЕО

         Микола Віталійович ззовні навіть трохи схожий на свого предка – діда Тараса. Він цікаво розповідав про книгу, тираж якої – 500 примірників. Книгою зацікавилися і за кордоном: у Франції, США, Австралії, Канаді, Італії… Українська діаспора у Канаді назбирала 3000 доларів для того, щоб надрукувати ще більше примірників «Коріння Шевченкового роду».
         Паралельно з цим, на зустріч були запрошені головний архітектор м. Сокаля Дідик Ігор Євгенович з дружиною Тетяною Володимирівною, теж архітектором. Ігор Євгенович розповів дітям про свою професію, показав зразки архітектурних креслень. Та найбільше дітям сподобались картини та гравюри пана Ігоря. Малювання – це його захоплення. Одні картини були написані маслом, інші – гуашшю, а деякі навіть з додаванням до фарби манки, яєчної шкаралупи та каш. Картини дуже реалістичні, художник вміло передав на них все бачене.

         Усі гості отримали масу задоволення, дізналися багато цікавого та пізнавального. На закінчення свята подружжя Дідиків вручали грамоти дітям, які перемогли у конкурсі «Знавець архітектури», а Микола Віталійович роздавав автографи та підписував «Кобзарі» бажаючим.

Немає коментарів:

Дописати коментар